Скачать
Зима-_весна_МЕНЮ_САД_2018_-converted.pdf
Adobe Acrobat документ 385.5 KB
Скачать
МЕНЮ_ШКОЛА__зима_-_весна_2018-converted.
Adobe Acrobat документ 302.3 KB

 

Аналіз роботи Миронівського НВК  

 

з питань організації харчування .

 

 

 

Організація харчування учнів в Миронівському НВК здійснюється  відповідно до нормативно – правових актів України, рішень місцевих органів влади.

 

Кожен рік видаються накази: « Про організацію харчування учнів 1-11 класів», « Про надання безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та пільгового контингенту».

 

Згідно зі ст.. 5 Закону України « Про охорону дитинства» учні 1-4 класів забезпечуються безкоштовним гарячим харчуванням. Також безоплатним гарячим харчуванням у школі  забезпечуються діти –сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України « Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

 

Облік і звітність за використання коштів, що виділяється на безоплатне харчування  здійснюється відповідно до чинного законодавства.

 

Облік дітей, охоплених безоплатним харчуванням, та харчування за батьківські кошти здійснюється завідуючою виробництва згідно з заявками на харчування, наданими класними керівниками, та фіксується в день надання  послуги з харчування в спеціальних журналах. Контроль за правильністю ведення журналів щодня здійснюється особою, відповідальною за харчування по школі.

 

Наприкінці навчального року  був  створений наказ по школі « Про підсумки роботи щодо організації харчування учнів у 2017/2018 н.р.»

 

Питання про стан роботи щодо організації харчування в школі заслуховувався в кінці кожного семестру на нараді при директорові. В травні місяці на педагогічній раді особа , яка відповідає за організацію харчування учнів прозвітувала про стан організації харчування учнів школи та заходи щодо його поліпшення.

 

Здійснюється громадський контроль за організацію харчування Радою школи, яка двічі на рік розглядає дане питання.

 

 З метою організації раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров’я учнів у школі створена комісія громадського контролю з організації харчування. До складу її входять: директор школи, психолог, класні керівники представник батьківського комітету, голова дитячої організації « Співдружність».

 

Комісія здійснює:

 

-                    контроль за організацію повноцінного збалансованого харчування

 

-                    контроль за роботою харчоблоку

 

-                    контроль за організацією постачання продуктів

 

 

 

Організація харчування в закладі освіти

 

 

 

В Миронівському НВК харчуванням охоплено  86 % учнів. Всі учні обідають на 3-й  перерві о 10-35 годині. Початкові класи приходять в їдальню з учителем, а середні та старші класи – самі, поодинці.

 

  В їдальні на видному місці вивішено меню, в якому вказано найменування страв.

 

Харчоблок забезпечений  електроплитами, посудом, холодильником, механічними терезами , електродуховкою, рушниками, водопостачанням проточною холодною та гарячою водою, миючими та дезінфікуючими засобами. Технологічне устаткування та інвентар для прибирання промарковані. Санітарний стан добрий, відповідає вимогам.

 

Ведеться документація їдальні:

 

-                    інструкція з техніки безпеки  під час роботи на харчоблоці;

 

-                    журнал інструктажу з техніки безпеки на харчоблоці;

 

-                    графік проведення медичного огляду працівників їдальні;

 

-                    примірне двотижневе меню;

 

-                    картотека справ;

 

-                    книга заявок на продукти( накопичувальні відомості);

 

-                    журнал обліку виконання норм харчування;

 

-                    журнал бракеражу готової продукції;

 

-                    щоденне меню;

 

-                    графік роботи їдальні;

 

-                    графік харчування учнів;

 

-                    супровідні документи продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до школи;

 

-                    журнал обліку харчування учнів.

 

В школі учні 1-4 класів забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням (всього харчується 21 чоловік)

 

Учні 5-11 класів забезпечені харчуванням за рахунок  батьків:

 

 

 

Назва навчального закладу

Загальна кількість учнів

Із них харчуються

% охоплення

Вартість харчування

Миронівський НВК

  68

       60

   83

8  гривень

 

 

 

·                   Ви конання норм харчування за показниками таке ( середнє по місяцям за минулий рік)

 

 

 

Класи/норми

білки

жири

вуглеводи

енергоцінність

1-4 класи

103,11%

122,69

87,82%

99,71%

5-11 класи

73,49%

89,48%

84,27%

83,97%

 

 

 

Перспективне двотижневе меню погоджується із санітарною епідеміологічною службою на початку навчального року.